zon

Vrijwilligers

Op de boerderij is altijd wel wat te doen!

BuurtBoerderij De Nijkamphoeve staat en valt met vrijwilligers. En die hebben we in uiteenlopende functies nodig. Een overzichtje:

 1. Beheerders en assistent-beheerders
  Zij openen en sluiten de boerderij, voeren en verzorgen de veestapel, houden de boerderij schoon en aantrekkelijk voor de bezoekers. En dat elke dag weer. Hebt u al ervaring met het verzorgen van dieren, dan kunt u samen met onze beheerders zo aan de slag. Nog geen ervaring met werken op een kinderboerderij? Wij zorgen voor opleiding en begeleiding om die ervaring op te doen.
 2. Ondersteuners
  Dat zijn de ‘helpende handjes’ voor onze (assistent)beheerders. Onder leiding van hen doen de ondersteuners alles wat nodig is.
 3. Gastvrouw/gastheer theehuis
  De Nijkamphoeve is een trefpunt voor de wijde omgeving. Een belangrijke rol is weggelegd voor ons theehuis. Van april t/m oktober vier middagen (wo, vr, za, zo)per week een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Maar zonder de mensen koffie/thee schenken, een tosti klaarmaken, een ijsje of een taartpunt verkopen kan het theehuis niet open zijn. Ook zijn er vrijwilligers nodig die op afroep beschikbaar zijn bij bijzondere activiteiten.
 4. Coördinator theehuis
  Ons theehuisteam bestaat uit een aantal ploegen vrijwilligers, ingedeeld op basis van hun beschikbaarheid op woensdag, vrijdag, zaterdag of zondag. Elke ploeg heeft een coördinator. Gezocht wordt nog een algemeen coördinator die planning, inkoop en financiële afdracht & verantwoording onder zijn/haar hoede wil nemen. Ook het begeleiden van (nieuwe) vrijwilligers zitten in het pakket.
 5. Fondsenwerver
  De Nijkamphoeve wordt anders dan de stadsboerderijen niet door de gemeente gefinancierd. Wij moeten zelf voor de inkomsten zorgen. Met sponsors en donateurs komen wij een heel eind, maar iemand die het bestuur het vinden van fondsen en andere (financiële) middelen uit handen zou willen nemen zou erg fijn zijn.
 6. Begeleider boerderijlessen
  Op De Nijkamphoeve worden lessen voor de onderbouw van de basisschool verzorgd. Daar is echt belangstelling voor en daarom willen wij ons werkgroep Educatie uitbreiden.
 7. Coördinator activiteiten
  Natuurlijk ligt de basis van onze BuurtBoerderij bij het hebben en verzorgen van de dieren. Maar op allerlei momenten in het jaar zijn er ook activiteiten, variërend van een voorleesmiddag tot een bijensafari, van een schaapscheerfeest tot een boerendag, van een vogelworkshop tot een sinterklaasfeest. Om de invulling en uitvoering van het jaarprogramma sturing te geven zoeken we nog coördinator.

Tot nu toe hebben wij net genoeg vrijwilligers, die deze taken op zich hebben genomen. Maar we zijn kwetsbaar. Daarom doen wij een oproep aan u. Beschikt u over vrije tijd? Kunt en wilt u een deel van die tijd in te zetten op de boerderij?

Het is allemaal vrijwilligerswerk; niemand van Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve krijgt betaald voor zijn of haar inzet. Wat u wel terugkrijgt, is voldoening over uw eigen inzet. Het samenwerken met al die andere vrijwilligers. De dieren, die hun dankbaarheid tonen en de bezoekers, jong en oud, die genieten op de boerderij en zo mede de sfeer bepalen.

Lijkt het u wat of hebt u vragen neem dan contact met ons op. Dan bespreken wij uw ideeën en onze wensen en bezien we of we samen weloverwogen verder werken aan die prachtige buurtvoorziening voor jong en oud: BuurtBoerderij De Nijkamphoeve. Bel 06-20029594 of mail naar info@nijkamphoeve.nl. Ik hoor graag van u.

Joop van der Waart
Voorzitter Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve

 

P.S. Klik hier voor een impressie van onze, van uw BuurtBoerderij.


 

 

Erkenning Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor MBO groenopleidingen niveau 2, 3 en 4. Dit houdt in dat wij voor deze opleidingen een stageplaats aanbieden. Daarnaast hebben wij sinds 29 januari 2016 een erkenning voor de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair, voor wat betreft het verzorgen van dieren. 

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

DONERENAlvast bedankt voor uw bijdrage.

 

Maak een actie

 
meer info nieuwbouw