zon

Vrijwilligers

Op de boerderij is altijd wel wat te doen!

BuurtBoerderij De Nijkamphoeve staat en valt met vrijwilligers. En die hebben we in uiteenlopende functies voor een of meer dagdelen per week of maand hard nodig. Een overzicht:

Ondersteuners

Dat zijn de onmisbare ‘helpende handjes’ voor onze (assistent)beheerders. Samen met hen doen de ondersteuners alles wat nodig is om de dieren gezond en de boerderij schoon te houden.

Gastvrouw/gastheer theehuis

De Nijkamphoeve is een trefpunt voor de wijde omgeving. Een belangrijke rol is weggelegd voor ons theehuis, een ontmoetingsplaats voor jong en oud. In de periode april-oktober zorgen onze vrijwilligers vier middagen in de week (woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag) voor het welbevinden van de bezoekers. Op donderdagmiddag doet Stichting Anton Constandse met Anton’s Kitchen dat. Voor de reguliere openingsdagen - maar ook voor de zaterdag- en zondagmiddag in de periode november-maart -  zoeken wij mensen die een dagdeel per maand of vaker in het theehuisteam willen meedraaien. Ook zijn er vrijwilligers nodig die op afroep beschikbaar zijn bij bijzondere activiteiten.

Coördinator theehuis

Ons theehuisteam bestaat uit een aantal ploegen vrijwilligers, ingedeeld op basis van hun beschikbaarheid op woensdag, vrijdag, zaterdag of zondag. Elke ploeg heeft een coördinator. Gezocht wordt nog een algemeen coördinator die planning, inkoop en financiële afdracht & verantwoording onder zijn/haar hoede wil nemen. Ook het begeleiden van (nieuwe) vrijwilligers zitten in het pakket.

Begeleider boerderijlessen

Op De Nijkamphoeve worden lessen voor de onderbouw van de basisschool verzorgd. Daar is echt belangstelling voor en daarom willen wij ons werkgroep Educatie uitbreiden.

We doen het allemaal vrijwillig, voor ons en andermans plezier

Het is allemaal vrijwilligerswerk; niemand van Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve krijgt betaald voor zijn of haar inzet. Wat u wel terugkrijgt, is voldoening over uw eigen inzet. Het samenwerken met al die andere vrijwilligers. De dieren, die hun dankbaarheid tonen en de bezoekers, jong en oud, die genieten op de boerderij en zo mede de sfeer bepalen.

Lijkt het u wat of hebt u vragen neem dan contact met ons op. Dan bespreken wij uw ideeën en onze wensen en bezien we of we samen weloverwogen verder werken aan die prachtige buurtvoorziening voor jong en oud: BuurtBoerderij De Nijkamphoeve. Bel 06-20029594 of mail naar info@nijkamphoeve.nl.

 

P.S. Klik hier voor een impressie van onze, van uw BuurtBoerderij.

 

 

Erkenning Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor MBO groenopleidingen niveau 2, 3 en 4. Dit houdt in dat wij voor deze opleidingen een stageplaats aanbieden. Daarnaast hebben wij sinds 29 januari 2016 een erkenning voor de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair, voor wat betreft het verzorgen van dieren. 

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

DONEREN, klik hierAlvast bedankt voor uw bijdrage.

 

   Maak een actie 

 
meer info nieuwbouw