zon

Stagiairs Dierverzorging in de spotlights

Elke maand zetten we een of meer van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers in het zonnetje. Deze keer zijn het de stagiairs Ricardo (21), Marcel (19) & Mike (19). Alle drie volgen ze een opleiding in de dierverzorging. Ricardo en Mike hebben de richting ‘Dierverzorger recreatiedieren’ gekozen. Marcel doet een niveautje hoger waarbij de nadruk meer ligt op de managementkant van dierverzorging. De stageperiode voor dit schooljaar is al afgelopen, maar een paar dagen na het zomerfeest – het weer was gelukkig weer opgeklaard! – kwam het trio nogmaals naar de boerderij voor een interview!

Gek op dieren

Alle drie zijn ze natuurlijk gek op dieren! Ricardo komt uit Pijnacker, heeft 2 katten en gaat van jongs af aan graag naar dierentuinen. Marcel woont in Wateringse Veld en heeft thuis een hond, kooikarpers en aquariumvissen. Hij kijkt graag naar programma’s over dieren, vooral Animal Planet is een geliefd kanaal. Verder doet hij aan krachtraining en gaat hij graag met vrienden naar de bios of een drankje doen. Ook Mike is zijn hele leven al met dieren bezig, hij woont in de wijk Waldeck en heeft thuis maar liefst 4 katten rondlopen. Desalniettemin was de keuze voor een opleiding nog niet zo makkelijk gemaakt. Hij besloot eerst het bakkersvak te verkennen, maar heeft de deegroller en bakplaten vol overtuiging verruilt voor een vakgebied met een hoger knuffelgehalte!

Ervaring opdoen is een must

Voor alle drie was De Nijkamphoeve niet de eerste stageplek. Gedurende de opleiding moet je regelmatig stagelopen. Van dierenpension tot reptielenwinkel, deze jongens hebben al heel wat ervaring opgedaan. Toch zijn ze het unaniem eens dat een boerderij het leukst is. Daar kun je de dieren tenminste écht verzorgen. Daarnaast verdienen grote boerderijdieren hun voorkeur, vooral Marcel vindt het kleine spul minder interessant; ‘ik knuffel liever een koe dan een cavia’!

Aan de slag op de Nijkamphoeve

Bij dierverzorging komt heel wat kijken, er is geen dag hetzelfde. Maar wat is nou het allerleukst? Volgens het trio waren het voeren en verzorgen van de dieren en het uitbreiden van de varkensplek het leukst. Er waren ook minder aangename klusjes, zoals het verstopte putje van de geitenstal schoonmaken of het kippenhok kalken. Ook ging er weleens wat mis, zo raakte met het uitbreiden van de varkensstal een elektriciteitskabel beschadigd. Gelukkig hebben we andere vrijwilligers die dat weer oplossen! 

Mike, Marcel & Ricardo beschrijven De Nijkamphoeve als gezellig, vriendelijk, druk en gemoedelijk. ‘Er heerst een fijne mentaliteit en de beheerders zijn erg betrokken’.

Dromen over de toekomst…

Stage lopen is nog maar een eerste stap in de carrière van deze jongemannen, uiteraard willen ze van hun passie hun beroep maken. Ricardo ziet zichzelf wel in Brabant werken, ‘daar is een hoop werkgelegenheid in de veesector’. Mike zou graag in een dierentuin willen werken, het liefst bij de gezellig waggelende pinguïns. Marcel is nog niet uitgeleerd en wil graag een vervolgstap maken naar het HBO.

Wij bedanken deze toppers voor hun inzet, dat ze hun dromen maar mogen verwezenlijken!

Erkenning Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor MBO groenopleidingen niveau 2, 3 en 4. Dit houdt in dat wij voor deze opleidingen een stageplaats aanbieden. Daarnaast hebben wij sinds 29 januari 2016 een erkenning voor de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair, voor wat betreft het verzorgen van dieren. 

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

DONEREN, klik hierAlvast bedankt voor uw bijdrage.

 

   Maak een actie 

 
meer info nieuwbouw