zon

Nieuws

Igor in het ziekenhuis

IJzer kan vervelend zijn.

Igor had koorts en minder eetlust. Dan maak je je toch een beetje zorgen. De dierenarts dacht eerst aan een virusinfectie. Medicijnen tegen de koorts sloegen niet echt aan, dus werd het tijd voor een foto om te zien of het geen ontsteking in de kaak was. Daarvoor naar Dierenkliniek De Delta in Maasland. De foto liet zien dat er geen kaakontsteking was. Wel werd een ijzerdraadje achter in de tong zichtbaar. Vermoedelijk binnengekregen bij het eten van hooi of stro. Kleine verontreinigingen in hooi- en strobalen zijn helaas niet te vermijden. Kijk maar eens wat er in weilanden en bermen kan zwerven. Maar goed, de noodzakelijke chirurgische ingreep kon beter in de Universiteitskliniek voor Paarden in Utrecht worden gedaan. Daar werd een scan gemaakt om zo duidelijk mogelijk te zien waar het draadje precies zat en welke risico’s er waren. Het draadje werd kundig verwijderd. Er kwam een sloot pus mee. Daarna ging het snel beter met onze ezel.

Het onderzoek, de ingreep en het verblijf in de kliniek waren voor Igor ingrijpend, maar betekent ook een forse aanslag op onze kas. Gelukkig zijn er mensen die daarom meteen een (extra) donatie deden. Dat kan natuurlijk nog steeds. Graag zelfs. Onze bankrekening is NL22 RABO 0168 7746 15 t.n.v. Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve.
Igor op transsport krijgen viel overigens niet meer. Op ons YouTube-kanaal staat een filmpje daarover.


Terug

Stages en maatschappelijke diensttijd

De Nijkamphoeve is voor het VSO, het Praktijkonderwijs, het VMBO en het MBO een erkend leerbedrijf op het gebied van dierenzorg en dienstverlening & groen. Naast stageplaatsen bieden wij ook plekken om maatschappelijke diensttijd te vervullen. Klik hier voor informatie.

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

DONEREN, klik hierAlvast bedankt voor uw bijdrage.

 

   Maak een actie