zon

Nieuws

Hitteplan

Extra aandacht voor de dieren

Op warme en hete dagen hebben wij extra aandacht voor het welzijn van onze dieren. We hebben dan ook een hitteplan voor als de temperatuur boven de 30 graden komt. Zo verhuizen de kippen die elkaar verdragen overdag naar de dwerggeitenstal in de boerderij waar het koeler is dan in de ren. Krielhaan Chef gaat niet mee maar krijgt een zonnescherm bij de ren en een coolingplate in de ren. Coolingplates zijn er ook voor de cavia’s en de konijnen. Voor de opgehokte ganzen wordt schaduw gecreëerd. In de weides zijn voldoende schaduwrijke schuilplekken, voor de ezels op het ezelplaatsje is de koeienstal open en hun voernet met stro wordt onder een afdak gehangen. Daar wordt de bestrating nat dus koel gehouden. Voor de varkens wordt bij hun hok wordt gezorgd voor een royaal modderbad. De lammetjes gaan aan het eind van de dag zo laat mogelijk de koeienstal in. Het water in de drinkbakken wordt natuurlijk veelvuldig ververst en dagelijks worden er groente/fruitijsjes voor de dieren gemaakt.

Om de dieren de noodzakelijke rust te geven kunnen de weides voor bezoekers worden gesloten. Dat doen wij zeker als de temperatuur boven de 27 graden komt. Ook kan de boerderij eerder dicht gaan.


Terug

Stages en maatschappelijke diensttijd

De Nijkamphoeve is voor het VSO, het Praktijkonderwijs, het VMBO en het MBO een erkend leerbedrijf op het gebied van dierenzorg en dienstverlening & groen. Naast stageplaatsen bieden wij ook plekken om maatschappelijke diensttijd te vervullen. Klik hier voor informatie.

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

DONEREN, klik hierAlvast bedankt voor uw bijdrage.

 

   Maak een actie