zon

Nieuws

Bijzondere geiten

Blanche en Noire zijn de nieuwste dieren op De Nijkamphoeve, elk met een bijzonder verhaal!

Blanche is op 18 april 2019 geboren op de belevenisboerderij van Natuurmonumenten in Schieveen. Zij is opgegroeid met 7 andere geiten en bezoekers. Zij lag niet zo lekker in de groep. Toevallig was op Hoeve Ackerdijk een zielig schaapje en de boer leek het een goed idee om haar een geit als maatje te geven. Zo kwam de ook zielige Blanche op de Ackerdijk. Helaas overleed het schaap vrij snel daarna en het leek de boer beter om voor de nu eenzame Blanche een ander onderkomen te zoeken waar ook andere geiten zijn. Toeval bestaat niet, maar een van onze beheerders werkt op de Ackerdijk en was de link met De Nijkamphoeve snel gelegd.
Dwerggeit Noire heeft een heel ander verleden, voor een groot deel een onbekend verleden zelfs. Zij is een zwerfgeit die een aantal weken geleden door de dierenambulance Westland is gevonden in De Lier. De geit had geen oornummers en rondvragen en meldingen op Facebook hebben niks opgeleverd. De dierenambulance heeft aan De Nijkamphoeve gevraagd of wij haar willen opnemen omdat er anders weinig hoop is voor haar. Noire is al op leeftijd, maar verder goed gezond. Het zal wel wat tijd vergen om haar vertrouwen te winnen.
Blanche en Noire blijven voorlopig op stal zodat ze rustig kunnen wennen. Beide dieren zijn ook al geadopteerd. We hebben wel nog een paar dieren die niet geadopteerd zijn. Belangstelling? Klik dan snel hier.


Terug

Stages en maatschappelijke diensttijd

De Nijkamphoeve is voor het VSO, het Praktijkonderwijs, het VMBO en het MBO een erkend leerbedrijf op het gebied van dierenzorg en dienstverlening & groen. Naast stageplaatsen bieden wij ook plekken om maatschappelijke diensttijd te vervullen. Klik hier voor informatie.

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

DONEREN, klik hierAlvast bedankt voor uw bijdrage.

 

   Maak een actie