zon

Nieuws

Vogelgriep en vaccinatie

Onze kippen en ganzen zitten al maanden achter gaas. Er heerst vogelgriep.

Gelukkig niet op De Nijkamphoeve, maar vanwege steeds elders opduikende vogelgriep zijn ook wij verplicht onze vogels afgeschermd te houden. Zo kunnen ze niet in contact kopen met mogelijk besmette uitwerpselen van overvliegende vogels. Om de kippen en ganzen te verzorgen nemen onze vrijwilligers ook voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat zij een eventuele besmetting uit de wei de ren in slepen. 
Er kan in beginsel gevaccineerd worden. Maar Nederland moet daarvoor toestemming vragen aan en krijgen van de Europese Commissie. Stichting Levende Have is een petitie gestart waarmee aan de minister wordt gevraagd zo spoedig mogelijk een vaccin tegen vogelgriep beschikbaar te stellen aan dierenartsen, zodat hobbypluimvee en pluimvee op kinderboerderijen kunnen worden ingeënt. Wilt u ook tekenen, klik dan op deze link.


Terug

Stages en maatschappelijke diensttijd

De Nijkamphoeve is voor het VSO, het Praktijkonderwijs, het VMBO en het MBO een erkend leerbedrijf op het gebied van dierenzorg en dienstverlening & groen. Naast stageplaatsen bieden wij ook plekken om maatschappelijke diensttijd te vervullen. Klik hier voor informatie.

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

DONEREN, klik hierAlvast bedankt voor uw bijdrage.

 

   Maak een actie