zon

Nieuws

Assistent-beheerders gezocht

Wij willen meer potentiële beheerders. Word ook assistent-beheerder.

Wat zijn de taken van een beheerder?
Beheerders zijn vrijwilligers die andere vrijwilligers, stagiairs en andere helpende handen aansturen en begeleiden. En ook zelf de handen uit de mouwen steken. Dagelijks wordt er veel werk verricht, zoals

  • het voeren en verzorgen van veestapel; daarbij zijn voerschema en verzorgingsplan leidend;
  • het controleren van de gezondheid van de dieren en het zo nodig geven van medicatie;
  • het schoon en aantrekkelijk houden van de boerderij, de weides, de rennen, de stallen en het erf;
  • zodra weer bezoekers op het terrein mogen komen, dezen te woord staan en zo nodig voorlichting geven over de dieren en hun verzorging.

Verder houdt de beheerder het logboek bij, opent en sluit hij/zij de boerderij en wordt erop gelet dat mensen zich aan de coronaregels houden. Voor de gezondheid en het welzijn van onze dieren zijn onze coördinator Dierenwelzijn en de dierenarts adviseur, vraagbaak en klankbord.

De assistent-beheerder
Gemotiveerde vrijwilligers die graag (reserve-)beheerder willen worden, leren de kneepjes van het vak onder hoede een ervaren beheerder. Assistent-beheerders draaien als beheerder in opleiding een of meer dagdelen per week mee in de dagelijkse praktijk.

Durft u het aan?
Er wordt in dagdelen gewerkt. Een ochtenddeel (09.00-13.00 uur) en een middagdeel (13.00-17.00 uur). Het is een uitdagende klus voor vrijwilligers, maar voor begeleiding wordt gezorgd. Dus hebt u liefde voor dieren, vindt u contact met mensen leuk, wilt u andere mensen aansturen en bent u een of meer dagdelen beschikbaar? Meld u aan en mail naar info@nijkamphoeve.nl.


Terug

Erkenning Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor MBO groenopleidingen niveau 2, 3 en 4. Dit houdt in dat wij voor deze opleidingen een stageplaats aanbieden. Daarnaast hebben wij sinds 29 januari 2016 een erkenning voor de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair, voor wat betreft het verzorgen van dieren. 

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

DONEREN, klik hierAlvast bedankt voor uw bijdrage.

 

   Maak een actie