zon

Nieuws

Dierenwelzijn op 1

Wij krijgen wel eens vragen en opmerkingen of onze dieren wel goed worden verzorgd. Het antwoord is heel simpel.

Namelijk de dieren worden goed verzorgd en gelukkig hebben wij vrijwilligers die dat kunnen. Onze beheerders zijn zeer betrokken bij het wel en wee van onze dieren. Zij hebben niet alleen ervaring, maar ook kennis. Het is niet zomaar, dat wij al een aantal jaren een gerenommeerde dierenarts als vrijwilliger hebben naast onze dierenartsen voor de grote dieren en het kleinvee. En het is niet zomaar dat zomaar dat wij sinds 29 januari 2016 een erkenning hebben voor de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair (1ste jaars).

Voor vrijwilligers, die beheerder willen worden en nog niet voldoende ervaring en kennis hebben met leiding geven aan de andere vrijwilligers en de assistent beheerders, organiseren wij een op onze boerderij toegespitste verkorte opleiding dierverzorging aangevuld met een onderdeel leidinggeven.

In november gaat weer een opleiding van start. Verder kan onze dierenarts-vrijwilliger te allen tijde geraadpleegd worden en deze controleert éénmaal per maand al onze dieren.

Onlangs is onze boerderij door een onafhankelijke deskundige onder de loep genomen. Wij kregen na afloop complimenten voor de inzet van onze vrijwilligers en de wijze waarop onze dieren worden verzorgd.

In 2017 heeft het bestuur van Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve een notitie geschreven waarin het dierenbeleid is vastgelegd. Klik hier voor die notitie.


Terug

Stages en maatschappelijke diensttijd

De Nijkamphoeve is voor het VSO, het Praktijkonderwijs, het VMBO en het MBO een erkend leerbedrijf op het gebied van dierenzorg en dienstverlening & groen. Naast stageplaatsen bieden wij ook plekken om maatschappelijke diensttijd te vervullen. Klik hier voor informatie.

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

DONEREN, klik hierAlvast bedankt voor uw bijdrage.

 

   Maak een actie