zon

Nieuws

Kinderboerderijen Actief Toer geslaagd

De crowdfundingactiemaand is afgesloten en het streefbedrag is ruimschoots gehaald.

De maand juni stond in het teken van de landelijke Kinderboerderijen Actief Toer, een crowdfundingactie om geld op te halen voor een door elke boerderij zelf te bepalen doel. Zo was het doel van onze BoerBoerderij geld voor (terras)meubilair bij ons nieuw te bouwen theehuis. Er moest van tevoren een streefbedrag worden opgegeven en als dat bedrag zou worden gehaald, verdubbelt Fonds 1818 dat bedrag. Het is ons ruimschoots geluk en Fonds 1818 draagt € 1000 bij aan het nieuwe meubilair. Op 3 september wordt met de nieuwbouw begonnen.

Degenen die via de speciale actiesite doneerden, konden bij hun donatie aangeven of zij een leuke attentie wilden ontvangen. En ook op deze plek dank aan allen die een gift hebben gedaan.

Georganiseerde activiteiten

Om de actie onder de aandacht te brengen hebben wij natuurlijk naast persberichten en posters de website, Facebook, Twitter en Nextdoor benut. Verder is een aantal activiteiten georganiseerd. Zo was er de boerendag op 3 juni met demonstraties van oude ambachten en leuke spelletjes voor de kinderen. Ook waren er kramen/standjes van de Bende tegen Dierenellende, Kaasboer Alexanderhoeve Loosduinen Wim & Mariël, Dierbenodigdheden Dier, onze imkers met honing en Lianne’s Tuintje met o.a. biologische jam en kruiden. Visboer Arie Plugge zorgde voor haring. Vrijwilligers van verkochten fruit van Eddy & Marry Polak Groenten en Fruit. Voor de kinderen waren er spelletjes en een springkussen.

Op 13 juni was er een voorleesmiddag voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

20 juni was een samen met Verpleeghuis Houtwijk georganiseerd zomerfeest. Voor kinderen waren er weer spelletjes op het terrein. Leerlingen van praktijkschool De Einder hielpen onze vrijwilligers bij het begeleiden van de activiteiten. En ook waren de Bende tegen Dierenellende, Kaasboer Alexanderhoeve Loosduinen Wim & Mariël, Eddy & Marry Polak Groenten en Fruit en Lianne’s Tuintje weer present.

De maand werd op 30 juni afgesloten met een kindersponsorloop: de Kinderboerderijen Actief Run.

Ook doneren?

De actiemaand is afgelopen, maar gewoon doneren kan natuurlijk altijd op rekening NL22RABO0168774615 t.n.v. Stichting Vrienden van de Nijkamphoeve.


Terug

Erkenning Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor MBO groenopleidingen niveau 2, 3 en 4. Dit houdt in dat wij voor deze opleidingen een stageplaats aanbieden. Daarnaast hebben wij sinds 29 januari 2016 een erkenning voor de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair, voor wat betreft het verzorgen van dieren. 

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

DONERENAlvast bedankt voor uw bijdrage.

 

Maak een actie

 
meer info nieuwbouw