zon

Nieuwbouw Nijkamphoeve

nijkamphoeve nieuwbouw

We zijn al een tijdje bezig met een uitbreiding van de BuurtBoerderij. Een passend, nieuw gebouwtje dat niet alleen ons theehuis Onder de Linde gaat vervangen, maar bovendien geschikt is als ontvangst- en cursusruimte, waar ook theehuisbezoekers kunnen zitten als het weer wat minder is. En zoals een BuurtBoerderij van de Toekomst past, komt er ook een invalidentoilet. Verder krijgt het bijgebouw een administratieruimte. Dit gebouw komt te staan op de plek waar nu het houten theehuis staat.

Gewijzigd plan

Architect Ger Kouwenberg had een mooi ontwerp gemaakt. Maar stijgende bouwprijzen en een beperkt budget nopen tot wijziging. Het bouwteam heeft het afgelopen halfjaar druk gewerkt aan een aangepast plan dat binnen het budget past. Na veel gepuzzel en verschillende varianten uitgewerkt te hebben, is er gekozen voor een gebouw van inwendig 10,80 bij 5,40 meter. Versobering is ten koste gegaan van ‘verkeersruimte’ en een berging. Daarnaast zijn de administratieruimte, de uitgiftebalie en de keuken wat kleiner geworden.

Planning

Naar verwachting kan begin juni met de bouw worden begonnen. Eerst moet natuurlijk het huidige theehuis worden verplaatst. Afbreken is geen optie want we willen tijdens de bouw natuurlijk wel de gebruikelijke gastvrijheid met koffie, thee, taart, limonade enz. bieden. We hopen dat de nieuwbouw eind oktober is afgerond.

Geld

De nieuwbouw vergt een forse investering. Zo’n vijfmaal van wat we jaarlijks uitgeven aan dierverzorging, onderhoud enz. Maar we zijn goed op weg, mede dankzij subsidies van de gemeente en diverse fondsen. Een crowdfundingsactie en wat incidentele bijdragen moeten de laatste financiën binnenbrengen.

Bedrijven die een ‘steentje’ willen bijdragen, vragen wij contact op te nemen met onze sponsorcommissie via info@nijkamphoeve.nl. Ook particuliere giften zijn natuurlijk van harte welkom. Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve heeft een ANBI-status. Donaties zijn daardoor aftrekbaar voor de belastingen. Onze bankrekening is NL22RABO0168774615. Iedere bijdrage is ontzettend welkom en brengt u dichterbij een nog warmer onthaal op De Nijkamphoeve.


 

Erkenning Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor MBO groenopleidingen niveau 2, 3 en 4. Dit houdt in dat wij voor deze opleidingen een stageplaats aanbieden. Daarnaast hebben wij sinds 29 januari 2016 een erkenning voor de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair, voor wat betreft het verzorgen van dieren. 

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

 
Doneren


Alvast bedankt voor uw bijdrage.
 

Maak een actie

 
meer info nieuwbouw