zon

Nieuws

Kinderboerderijen Actief Toer

De maand juni is de crowdfundingmaand voor de kinderboerderijen onder het motto ‘Kinderboerderijen Actief Toer’. De BuurtBoerderij De Nijkamphoeve doet daaraan mee.

Een kinderboerderij is de plek waar je een unieke ontmoeting kan hebben met boerderijdieren. Een belevenis dicht bij huis. En onze BuurtBoerderij is niet zo maar een kinderboerderij, we hebben het toch echt over een ontmoetingsplaats voor alle generaties met een buurtoverschrijdende functie.

Inzameling

Tijdens de Kinderboerderijen Actief Toer spaart elke kinderboerderij om een specifieke wens in vervulling te laten gaan. Naar verwachting start binnenkort de bouw van ons nieuwe theehuis. Bij dat theehuis hoort een nieuw terras met nieuwe terrasmeubelen. Met de crowdfundingactie moet het daarvoor benodigde geld worden ingezameld. Met allerlei activiteiten brengen wij de actie onder de aandacht.

Activiteiten

We zijn de actiemaand begonnen op 3 juni, met de boerendag. Een prachtige dag met zo’n 350 bezoekers. Beelden van de dag zijn op onze Facebookpagina te vinden. Op woensdag 13 juni was er een voorleesmiddag van kinderen van 3 tot 8 jaar.

De volgende activiteit organiseren wij in samenwerking met onze overburen: het Verpleeghuis Houtwijk. Dat is op woensdagmiddag 20 juni een zomerfeest. Bij ons kunnen kinderen van 13.00 tot 16.00 uur allerlei leuke spelletjes doen, zich laten schminken en tuimelen op het springkussen. Voor de volwassen zal het gewoon gezellig zijn, bijvoorbeeld met wat lekkers uit ons theehuis. Ook komen er kramen met kazen, fruit, jam en honing. Bij Verpleeghuis Houtwijk wordt al om 10.30 uur met de feestelijkheden gestart.

Op woensdagmiddag 27 juni hebben we onder het motto ‘Kijken en leren’ van 15.00 tot 16.30 uur iets speciaals voor kinderen van 7 tot 10 jaar: een meeloopmiddag. Een beheerder vertelt van alles over onze dieren en het werk dat op de boerderij moet worden gedaan. En de kinderen gaan zelf aan de slag. Wel van tevoren aanmelden via een inschrijflijst op de boerderij.

De actiemaand sluiten wij op zaterdag 30 juni af met de Kinderboerderijen Actief Run, een sponsorloop rond ons terrein. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar is de start om 13.30 uur, voor kinderen van 8 jaar en ouder om 14.30 uur. Klik hier voor meer informatie.

Steun ons

Als u ons voor 1 juli via www.voorjebuurt.nl/nl/projects/Nijkamphoeve2018 steunt, zetten wij er graag een leuke attentie tegenover. Ook al lijkt het streefbedrag in de crowdfunding van deze maand bereikt, wij willen graag nog wat meer ontvangen.


Terug

Erkenning Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor MBO groenopleidingen niveau 2, 3 en 4. Dit houdt in dat wij voor deze opleidingen een stageplaats aanbieden. Daarnaast hebben wij sinds 29 januari 2016 een erkenning voor de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair, voor wat betreft het verzorgen van dieren. 

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

 
Doneren


Alvast bedankt voor uw bijdrage.
 

Maak een actie

 
meer info nieuwbouw